مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از تشدید نظارت بر توزیع و مصرف گروهی از داروهای پرخطر در کشور خبر داد و گفت: گزارشهایی از فروش غیرطبیعی و انحراف از الگوی مصرف برخی اقلام دارویی دریافت شده است.
به گفته دکتر اکبر عبداللهیاصل، داروهایی از جمله بنزودیازپینها، ترامادول، متادون، کدئین، مورفین، آمفتامینها، برخی داروهای ضداسهال و ضدسرفه، داروهای بیحسی، داروهای قلبی و عروقی، ضدالتهابها، آنتیهیستامینها و همچنین هورمونهای جلوگیری از بارداری مشمول نظارت ویژه قرار گرفتهاند.
وی با تأکید بر ضرورت کنترل دقیق زنجیره توزیع دارو اظهار کرد: توزیع این اقلام باید صرفاً در چارچوب ضوابط ابلاغی و بر اساس نیاز واقعی بیماران انجام شود و هرگونه خروج از الگوی مصرف تعیینشده باید متوقف شود.
عبداللهیاصل همچنین با اشاره به لزوم رصد مستمر موجودی و مصرف داروها در سامانههای نظارتی از جمله «تیتک» افزود: مسئولیت اجرای دقیق این دستورالعملها بر عهده مسئولان فنی مراکز پخش و داروخانههاست.
وی تصریح کرد: هدف از این اقدامات، جلوگیری از سوءمصرف داروها و در عین حال اطمینان از دسترسی بیماران واقعی به داروهای ضروری و حیاتی است.




نظر شما